Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-01@22:21:44 GMT

معجزه کلام سعدی سخن با زبان عامیانه است

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۶۰۳۰۱

معجزه کلام سعدی سخن با زبان عامیانه است

یکی از معجزه های کلام سعدی این است که با زبان عامیانه به ایراد سخن می پردازد و شعری با زبان محاوره است.

خبرگزاری شبستان - شیراز:

اول اردیبهشت با نام روز بزرگداشت سعدی از سال ۸۱ به کوشش مرکز سعدی شناسی هر ساله گرامی داشته می شود و شیوع کرونا نیز امسال این مراسم را توقف نکرد و با بهره گیری از فضای مجازی یاد این شاعر شیرین سخن، گرامی داشته می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مرکز سعدی شناسی شیراز هر ساله در روز بزرگداشت سعدی شیرازی در ایران و خارج از کشور برنامه‌ های فرهنگی و ادبی و پژوهشی متنوعی برگزار می کند که فرصت ارزشمندی برای اندیشمندان، هنرمندان و اهالی ادب است تا از سعدی سخن بگویند و آثار پژوهشی خود را با عشق به سعدی ارائه کنند.

گفته می شود که زمان آغاز نگارش گلستان، اول اردیبهشت بوده است و به همین مناسبت اول اریبهشت را روز سعدی نام گذاشته اند.

 

 

هفت شب برای سعدی

مرکز سعدی شناسی، امسال به مناسبت یاد روز سعدی شیرازی از یکم تا هفتم اردیبهشت سلسله سخنرانی هایی را به صورت مجازی برگزار می کند:

مدیر مرکز سعدی شناسی با اشاره به زمان برگزاری این سخنرانی ها می گوید: این سلسله سخنرانی ها هر شب با حضور سه استاد ادبیات از ساعت ۱۸ آغاز خواهد شد و ۷ شب برخوان سعدی با حضور مجازی سعدی‌پژوهان و سخنوران برگزار خواهد شد و هفت شب برخوان سعدی با حضور مجازی سعدی‌ پژوهان و سخنوران برگزار خواهد شد.

«کوروش کمالی سروستانی» می افزاید: این برنامه ها از طریق صفحه مجازی مرکز سعدی شناسی به نشانی sadishenasi@ در اینستاگرام در دسترس علاقمندان قرار خواهد گرفت.

 

سخنی شیوا برای همگان

یکی از معجزه های کلام سعدی این است که با زبان عامیانه به ایراد سخن می پردازد و شعری با زبان محاوره است، استاد دانشگاه و پژوهشگر حوزه ادبیات، فلسفه و هنر با تاکید بر کلام سعدی می گوید: شعری که با زبان محاوره سروده شود بر زبان عمومی تاثیر بیشتری می گذارد و با استقبال عمومی در محاوره های روزمره نیز مواجه می شود.

«امین رضا نوشین» می افزاید: ساده گویی در شعر موجب شفافیت کلام می شود و این در شعر و سخن سعدی مشهود است و برخی از ابیات سعدی به ضرب المثل نیز تبدیل شده اند.

وی اضافه می کند: در آثار سعدی شاهد نصیحت و ارائه تجارب هستیم که برای مردم کاربردی و ملموس می شود و سعدی از ادبیات تعلیمی استفاده می کند که مورد استقبال عموم است.

مرکزی فرهنگی در جوار سعدی

از سال 87 ساخت مرکز فرهنگی سعدی آغاز شده و اکنون مراحل پایانی خود را طی می کند:

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس با اشاره به احداث این مرکز فرهنگی بیان می کند: ساخت مرکز فرهنگی سعدی در جوار آرامگاه سعدی با مناسب سازی، محوطه سازی و زیبا سازی عرصه این آرامگاه همراه بوده است.
 

 

 

«مصیب امیری» ادامه می دهد: عملیات اجرایی این پروژه که از سال ۸۷ آغاز شد به دلیل کمبود اعتبارات از پیشرفت فیزیکی مناسبی برخوردار نبود و در سال۹۶ از طریق ظرفیت قانونی بودجه این پروژه، برای تکمیل به بخش خصوصی واگذار شده است.

وی اضافه می کند: مرکز فرهنگی سعدی با بیش از 2 هزار و 700 متر مربع وسعت دارای سالن اجتماعات، نمایشگاه ها، لابی، کتابخانه و مرکز اسناد و … است و در توسعه محیط پیرامونی آرامگاه سعدی، مساحتی بیش از یک هزار و ۶۰۰ متر مربع سنگ فرش و مناسب سازی می شود.

امیری با تاکید بر حفظ  منظر فرهنگی و تاریخی معماری آرامگاه سعدی بیان می کند: ساخت مرکز فرهنگی با توجه به حفظ این منظر انجام شده است و در آینده نزدیک، مرکز کار خود را آغاز خواهد کرد.

سرنوشت یک در قدیمی در آرامگاه سعدی

در طرح توسعه آرامگاه سعدی، یک در قدیمی وجود داشت که شعری از سعدی شیرازی نیز بر آن نقش بسته بود که در طرح توسعه این در برداشته شده است و پیگیری برای اینکه سرنوشت این در چه شده و قرار است مورد احیا قرار بگیرد توسط خبرگزاری شبستان بی نتیجه و بی پاسخ ماند و اطلاعی در دست نبود.

گزارش: محسن تورع

پایان پیام/130

منبع: شبستان

کلیدواژه: سعدی شیرازی یادروز سعدی گلستان سعدی بزرگداشت سعدی یاد روز سعدی سعدیه شیراز سعدی شیراز مرکز سعدی شناسی آرامگاه سعدی مرکز فرهنگی کلام سعدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۶۰۳۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتشار وضعیت فرهنگی ایران در پیمایش ارزش‌های جهانی

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد اصغری مدیر مرکز رصد فرهنگی گفت: جدیدترین گزارش مرکز رصد فرهنگی با عنوان «ایران در آینه شاخص‌های جهانی فرهنگ» با تکیه بر داده‌های پیمایشی بین‌المللی منتشر شد. در این گزارش وضعیت ایران در شاخص‌های مختلف فرهنگی از جمله ارزش‌های اجتماعی، هنجارها و کلیشه‌ها، خوشبختی و رفاه، سرمایه اجتماعی و اعتماد، ارزش‌های اقتصادی، تصور از فساد، مهاجرت، امنیت، دانش و فناوری، ارزش‌های مذهبی و اخلاقی و فرهنگ سیاسی مورد بررسی قرار گرفته است.

وی افزود: مرکز رصد تلاش نموده تا با نمره‌دهی به وضعیت ایران و جهان، بتواند تصویری مقایسه‌ای از تصور جهانی نسبت به وضعیت ارزش‌ها و نگرش‌های مردم ایران ارایه دهد. علیرغم نقدهای محتوایی و روش‌شناختی به پیمایش‌های جهانی، آشنایی با تصویر برساخته از ایران در این پیمایش‌ها نقش مهمی در سیاست‌گذاری با تکیه بر محیط‌شناسی پیرامونی دارد.

مدیر مرکز رصد ادامه داد: گفت: بر اساس این داده‌ها، ایران جزو ۱۰ کشور اول جهان با کمترین نگرانی نسبت به وقوع جنگ است و از سویی دیگر احساس امنیت در ایران کماکان در مقایسه با میانگین جهانی، وضعیت مطلوب‌تری دارد. داده‌های این گزارش علمی نشان می‌دهد که در ایران ارزش‌های اخلاقی نیز نسبت به وضعیت جهانی از جایگاه بالاتری برخوردار است و می‌توان جامعه ایران را در مقایسه با دیگر کشورها یک جامعه اخلاقی توصیف کرد.

اصغری گفت: داده‌های معتبر پیمایش جهامی نشان می‌دهد غیرقابل‌توجیه‌ترین رفتار نزد ایرانیان، دزدی، خودکشی، کتک‌زدن زن از طرف شوهر، گرفتن رشوه و همجنس‌گرایی است و مردم ایران بیش از میانگین جهانی نسبت به این بی‌اخلاقی‌ها موضع منفی دارند. مرکز رصد فرهنگی کشور تلاش می‌کند با گزارش‌های رصدی خود، تصویری روشن، دقیق و پژوهش‌پایه از داده‌های ملی، محلی و جهانی را در اختیار پژوهشگران و سیاست‌گذاران قرار دهد.

کد خبر 6093810 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • انتشار وضعیت فرهنگی ایران در پیمایش ارزش‌های جهانی
  • ترتیل صفحه 244 کلام الله مجید+ صوت
  • تئاتر شبستان فرصت کشف استعدادهای هنری را ایجاد کرده است
  • کلام امام خمینی (ره) درباره بی‌اعتمادی به آمریکا
  • مرکز البرزپژوهی در کرج راه اندازی می شود
  • زیباترین شعر‌ها از شاعران بزرگ و معاصر درباره معلم به مناسبت روز معلم
  • مرکز رصد فرهنگی کشور: ۶۵ درصد از مردم در خانه دیوان حافظ دارند
  • معرفی بهترین مستندهای جهان
  • مستندی درباره مادری که دو بازیگر نقش دو دختر گمشده اش را بازی می کنند
  • لایروبی کانال آب‌های سطحی شهرک سعدی