Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-01@16:20:44 GMT

محوطه آرامگاه سعدی ساماندهی می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۰۶۰۵۳

محوطه آرامگاه سعدی ساماندهی می‌شود

معاون شهرسازی و معماری شهرداری شیراز از ساماندهی بافت مجاور مجموعه آرامگاه سعدی به‌منظور تقویت پتانسیل‌های گردشگری این مجموعه خبر داد.

به گزارش ایكنا از فارس، جواد بهادری، معاون شهرسازی و معماری شهرداری شیراز امروز، 26 بهمن‌ماه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه محله سعدی حدود ۵۰ هزار نفر جمعیت دارد، گفت: ساخت ‌و سازهای معاصر در اطراف آرامگاه سعدی عمدتاً تحت تأثیر رشد شتابان شهر شیراز و در شرایطی مشابه سکونتگاه‌های غیررسمی انجام شده و عمدتاً فاقد کیفیت قابل قبول جوامع شهری، به‌ویژه در همجواری با چنین عنصر یادمانی مهم ملی در شهر شیراز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این نحوه ساخت‌وساز در کنار آرامگاه سعدی، به‌عنوان یکی از قطب‌های ایرانگردی و جهانگردی در کشور، موجب تضاد بارزی مابین کیفیت بد ساخت ‌و سازها و اهمیت نقش توریستی-تفریحی این شهرک شده است.

بهادری ادامه داد: از طرفی به لحاظ پتانسیل‌های گردشگری مجموعه آرامگاه و مجتمع فرهنگی سعدی، شایسته است بافت مجاور با کیفیتی بسیار ارزنده ساماندهی شود تا طیف وسیع بازدیدکنندگان را به‌خوبی جذب کند و از طرف دیگر وجود مسائل و مشکلات متنوع از جمله دوگانگی بافت اجتماعی، وجود بافت متراکم شرق آرامگاه، ازبین رفتن تدریجی پتانسیل‌های زیست‌محیطی و مناظر طبیعی، گسترش ساخت‌وسازهای غیررسمی و... دستیابی به هدف ساماندهی بافت را دچار مشکل می‌کند که بررسی این مشکلات بر لزوم طراحی شهری و ارتقای کیفیت محیطی مجموعه تأکید می‌کند.

وی اضافه کرد: حوزه معاونت شهرسازی و معماری شهرداری شیراز اقدام به تهیه طرح در محدوده موردنظر با هدف ارتقای کیفیت محیطی شهرک، مطابق با نقش توریستی- تفریحی مجموعه فرهنگی سعدی است که علاوه ‌بر آرامگاه سعدی و اطراف آن تا باغ دلگشا، حاشیه مسکونی اطراف این محدوده را نیز شامل می‌شود.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری شیراز تأکید کرد: ایجاد کارایی هرچه بیشتر فرهنگی و گردشگری مجموعه سعدیه و کارکرد بهتر اقتصاد شهرک سعدی، بدون مشارکت مردمی و مداخله اجتماعی ساکنین کل شهرک، نمی‌تواند انجام شود.

بهادری یادآور شد: این معاونت راهبردهایی کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت در جهت پاسخگویی به مسائل موجود و ارتقای کیفیت بافت اتخاذ كرده است که راهبرد کوتاه‌مدت شامل ساماندهی مسیرهای پیاده، افزایش نفوذپذیری جداره آرامگاه، تعبیه غرفه‌های تجاری و گردشگری، طراحی مسیر دوچرخه، تعریف فضای پیشخوان ورودی آرامگاه، طراحی قرارگاه‌های رفتاری، حذف گوشه‌های پنهان و ساماندهی فضاهای رهاشده می‌شود که انتظار می‌رود این کیفیات طی برنامه‌ریزی‌های میان‌مدت و بلندمدت از طریق محورهای محرک توسعه پیش‌بینی شده به بافت مجاور نفوذ کند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: اجتماعي استان فارس ساماندهي ارتقای کیفیت آرامگاه سعدی بافت مجاور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۰۶۰۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین امپراتور روم کجا دفن شد؟

محققان از احتمال شناسایی مکان درگذشت نخستین امپراتور روم خبر داده‌اند، آنها ویلایی را شناسایی کرده‌اند که بر اثر فوران آتشفشان «وزوو» مدفون شده بود، درحالی‌که به نظر آنها، اطلاعات این ویلا با مکان درگذشت «آگوستوس»، ‌نخستین امپراتور روم همخوانی دارد.

به گزارش ایسنا، باستان‌شناسان می‌گویند ویرانه‌های یک ویلای رومی در نزدیکی «وزوو» در ایتالیا، که زیر بقایای ویلای دیگری که چندین سال بعد روی آن ساخته شد، مدفون شده بود، ممکن است همان مکانی باشد که «آگوستوس»، ‌نخستین امپراتور روم در آن آخرین نفس‌هایش را کشید.

«لایوساینس» در این‌باره نوشته است ویلای قدیمی‌تر تا پیش از قرن یکم میلادی مورد استفاده قرار می‌گرفت و به نظر می‌رسد بر اثر فوران آتشفشان «وزوو» ‌در سال ۷۹ میلادی از بین رفته باشد و بعدها، یک ویلای دیگر در قرن دوم میلادی روی آن ساخته شده است.

محققان دانشگاه توکیو برای بیش از ۲۰ سال در این محوطه مشغول فعالیت بوده‌اند و اکنون امیدوارند کاوش‌های آتی بتواند تایید کند که ویلای قدیمی‌تر قطعا محل درگذشت «آگوستوس» در سال ۱۴ میلادی بوده است.

«ماریکو موراماتسو»، ‌باستان‌شناس دانشگاه توکیو که سرپرستی پروژه کاوش در این محوطه را بر عهده دارد، در گفت‌وگو با «لایوساینس» توضیح داد که این محوطه با اطلاعاتی که توسط مورخان رومی مشهور نوشته شده است و در آن به درگذشت «آگوستوس» در سال ۱۴ میلادی در ویلای خانوادگی خود در نزدیکی «نولا» اشاره شده است، مطابقت دارد. با این حال، موقعیت مکانی دقیق این ویلا مشخص نیست. شهر امروزی «نولا» ‌در  ۸ کیلومتری شمال شرقی این محوطه باستان‌شناسی در «سوما وسوویانا» در دامنه‌های شمالی «وزوو» ‌واقع شده است.

ویلای قرن دومی که در «سوما وسوویانا» واقع شده است بر اثر فوران «وزوو» ‌در قرن پنجم میلادی نابود شد و بقایای مدفون آن در سال ۱۹۲۹ میلادی پیدا شد. این مکان به عنوان مکان احتمالی ویلای «آگوستوس» شناسایی شد، اما فقدان بودجه باعث شد کاوش در این مکان ادامه پیدا نکند.

در سال ۲۰۰۲، ‌ گروهی از دانشگاه توکیو و باستان‌شناسان منطقه، کاوش در این مکان را آغاز کردند و تعداد زیادی مجسمه مرمرین و دیگر آثار تاریخی را در آن پیدا کردند، اما بررسی‌های بیشتر نشان داد که قدمت این آثار تاریخی به فوران آتشفشان پس از سال ۷۹ میلادی بازمی‌گردد.

اکنون باستان‌شناسان همزمان با حفاری در عمق بیشتری از لایه‌های این محوطه، ویرانه‌هایی از بخش‌هایی از ویلای قدیمی‌تر را پیدا کرده‌اند که پیش از فوران آتشفشان ساخته شده بود و زیر لایه‌هایی از سنگ و خاکستر ناشی از آتشفشان مدفون شده است.

علاوه‌بر این، ادامه تحقیقات نشان داد که آن فوران همچنین بخش‌هایی از دامنه‌های شمالی این آتشفشان را ویران کرده است. تاکنون گمان می‌رفت فوران سال ۷۹ میلادی بیشتر شهرهای جنوبی همچون «پمپئی» را تحت‌تاثیر قرار داده است.

به گفته «موراماتسو»، ‌اکنون شواهد واضحی وجود دارد که نشان می‌دهد فوران سال ۷۹ میلادی یک ساختمان در زیر ویلای قرن دومی را نابود کرده است.

این گروه تحقیقاتی اکنون امیدوار است بتواند بودجه‌ای را برای کاوش‌های بیشتر فراهم کند تا ثابت کند این ویلایی بود که آگوستوس در آن درگذشته است.

«آگوستوس» که با نام «گایوس اکتاویوس» در سال ۶۳ پیش از میلاد در رم متولد شد از بستگان دور و فرزندخوانده‌ «ژولیوس سزار» بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نخستین امپراتور روم کجا دفن شد؟
  • عنایتی از جایی که فکرش را نمی‌کرد زخم خورد!
  • اجرای پروژه غذایی و گردشگری در بام اصفهان پس از ۳ سال
  • زیباترین شعر‌ها از شاعران بزرگ و معاصر درباره معلم به مناسبت روز معلم
  • اخراج دروازه‌بان والنسیا از زمین به دلیل لمس توپ با دست خارج از محوطه جریمه (بارسلونا 1-2 والنسیا)
  • اراضی محوطه ربع رشیدی بسیار مهم و حساس از نظر باستان شناسی است
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • قابل احیا بودن ۱۴ درصد مساحت محوطه ربع رشیدی تبریز
  • لایروبی کانال آب‌های سطحی شهرک سعدی
  • کشف «گذرگاه مردگان»